Postać
Krem brązujący
Opakowanie
30 ml
Działanie
Wtapiający się w skórę Krem brązujący Caudalie Vinocrush nawilża, ujednolica i natychmiast rozświetla cerę. Jego odcień łączy się z kolorem skóry dając bardzo naturalny rezultat. Do każdego typu skóry. Nie powoduje zaskórników.
Dodatkowo zawiera kwas hialuronowy, wodę winogronową bio i niacynamid, które nawilżają, odżywiają i pielęgnują skórę.
Wskazanie
Ujednolicenie kolorytu skóry.
Sposób użycia
Nałóż palcami 1–2 krople Kremu Brązującego Vinocrush wielkości orzecha laskowego. Rozprowadź, aby uwolnić zamknięte w kapsułkach pigmenty. Kolor zmieni się na skórze, aby nadać Twojej cerze jednolite, naturalne wykończenie.
Porada Winoterapeuty:
Jeżeli chcesz otrzymać lżejszy efekt kryjący, zmieszaj Krem Brązujący Vinocrush z kremem na dzień.
Ostrzeżenia
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.
Skład
aqua/water/eau, ethyl oleate, coco-caprylate/caprate, c13-15 alkane, zinc oxide, c15-19 alkane, glycerin, polyglyceryl-3 polyricinoleate, glyceryl behenate, propanediol, squalane, ci 77492 (iron oxides), methylpropanediol, disteardimonium hectorite, niacinamide, sodium chloride, vitis vinifera (grape) fruit water, boron nitride, silica, magnesium stearate, butyrospermum parkii (shea) butter extract, ethylcellulose, ci 77491 (iron oxides), cellulose acetate, ci 77891 (titanium dioxide), caprylyl glycol, cetyl alcohol, xanthan gum, tocopherol, helianthus annuus (sunflower) seed oil, ci 77499 (iron oxides), hydrolyzed hyaluronic acid, o-cymen-5-ol, phenylpropanol, vitis vinifera (grape) juice, citric acid, sodium benzoate, potassium sorbate.(359/013)
Caudalie- firma powołana do życia w 1995 roku we Francji przez Bertranda i Mathilde Thomas'ów wykorzystuje w procesie produkcji kosmetyków niezwykłe właściwości Vitis Vinifera- winorośli winnej. Marka Caudalie kładzie szczególny nacisk na składniki aktywne, które są naturalne i przyjazne dla środowiska, stale poszukując składników "zielonych". Wyciągi z krzewów latorośli winnej, które stosowane są w kosmetykach- pochodzą z winnic regionów Bordeaux, Szampanii i Burgundii. Najczęściej i najchętniej wykorzystywane są: antyoksydacyjne polifenole z pestek winogron, przeciwzmarszczkowy i ujędrniający resweratrol z pędów winnych, rozjaśniający przebarwienia viniferin zawarty w sokach winorośli, roślinna woda winogronowa, odżywczy olejek winogronowy i nawilżający Vinolevure®- wytwarzany na bazie drożdży winnych.
Caudalie posiada własny zespół naukowców i specjalistów opracowujących receptury kosmetyków; od początku współpracuje z prof. Josephem Vercauteren'em- specjalistą w dziedzinie polifenoli, profesorem Farmakognozji na Wydziale Farmacji w Monpellier i członkiem Centre National de la Recherche Scientifique- CNRS (Krajowego Centrum Badań Naukowych): francuskiej państwowej instytucji naukowej, skupiającej się na rozwoju dziedzin nauki, w tym dziedzin biologicznych. CNRS zatrudnia ponad 26 tys. osób- naukowców, inżynierów i innych; jest największą i najbardziej prestiżową organizacją tego typu we Francji.
Będąc członkiem stowarzyszenia "1% for the Planet", Caudalie przekazuje na rzecz organizacji ekologicznych 1% swoich światowych obrotów ze sprzedaży, aby działać na rzecz ochrony tych regionów świata, które są najbardziej narażone na deforestację oraz utratę bioróżnorodności. Opakowania Caudalie są wytwarzane z papieru pochodzącego z recyklingu. Gdy tylko jest to możliwe- wykorzystywany jest plastik z recyklingu oraz plastik roślinny.
"Stworzyłam Caudalie, ponieważ wierzę w skuteczność natury, jej piękno i wyrafinowanie." Mathilde Thomas