Solgar L-Cysteina 500 mg jest suplementem diety.
Cysteinę uważa się za aminokwas warunkowo niezbędny i należący do grupy aminokwasów zawierających siarkę.
Cysteina występuje w keratynie, która jest głównym białkowym składnikiem paznokci, skóry i włosów. Cysteina uczestniczy w wytwarzaniu kolagenu oraz poprawia elastyczność i strukturę skóry. Występuje w wielu innych białkach organizmu, w tym w kilku enzymach trawiennych.
Cysteina bierze aktywny udział, między innymi w procesach odtruwania wątroby i normalizowania jej pracy, usuwaniu metali ciężkich z organizmu. Posiada właściwości antyoksydacyjne, które organizm wykorzystuje w celu ochrony błon komórkowych i naczyń krwionośnych przed skutkami zmian miażdżycowych.
Solgar oferuje naturalne aminokwasy pochodzenia roślinnego. Aminokwasy w preparacie Solgara występują w „postaci wolnej”, co oznacza, że są lekkostrawne, wchłaniają się najskuteczniej i bezstratnie bezpośrednio do krwiobiegu bez konieczności ich trawienia.
Wskazania podstawowe dla L-cysteiny:
- ochrona wątroby;
- odtruwanie i regeneracja wątroby.
30 porcji = 30 kapsułek
1 porcja = 1 kapsułka
Kapsułki
Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie, najlepiej zażywać między posiłkami popijając sokiem lub wodą albo stosować wg wskazań lekarza.
Składnik aktywny | w 1 kapsułce |
L-Cysteina | 500 mg |
Naturalne substancje pomocnicze:
- Otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza).
- Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna.
- Substancje przeciwzbrylające: roślinny stearynian magnezu, dwutlenek krzemu.
drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych, sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Produkt należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i nie nasłonecznionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci, w temperaturze pokojowej (15-30 st. C).
Produkt jest odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Certyfikat koszerności Solgar KOF-K #K-1250.
Kraj produkcji: Stany Zjednoczone.
Zastrzeżenie zmian przez firmę Solgar: dane oddają status do chwili opublikowania i mogą różnić się od drukowanego materiału. Wszystkie dane mogą być zmieniane bez zawiadomienia.
Firma Solgar rozpoczęła działalność w 1947 roku i od tego czasu ze zdrowego rodzinnego przedsiębiorstwa rozwinęła działalność do firmy służącej zdrowiu milionów rodzin.
Wszystkie produkty tworzone są w oparciu o najnowocześniejsze badania naukowe, drobiazgową kontrolę jakości i troskliwą obsługę pacjenta. Dzięki temu, przez pięć dekad firma Solgar wprowadziła na rynek wiele wyjątkowych produktów, za które odpowiada od początku do końca.
Jako jedna z nielicznych firm na świecie przez kilkadziesiąt ostatnich lat analizowała wpływ ziół, witamin i minerałów na organizm, dążąc do perfekcji we wspieraniu zdrowia człowieka. Przedsiębiorstwo stworzyło przełomową technologię pozwalającą powlekać tabletki naturalnym składnikiem opartym na wodzie, a nie tanim szelakiem z owadów. W ultranowoczesnym laboratorium firmy Solgar powstały kapsułki z najczystszych surowców roślinnych (Vegicaps), a nie z półproduktów zwierzęcych.
Elektroniczny certyfikat Sprzedaż produktów Solgar w internecie może być prowadzona wyłącznie przez autoryzowane witryny aptek. Autoryzacja musi być potwierdzona symbolem certyfikatu elektronicznego.