Solgar Witamina D3 1000 IU (25 µg) jest suplementem diety.
Solgar oferuje Witaminę D3 w postaci pastylek do ssania lub pogryzienia. Forma takiej pastylki jest bardzo dobrą alternatywą dla suplementacji diety tą witaminą przez osoby, które zażywają dużo specyfików do połykania lub mają nawykowe trudności z połykaniem.
Pastylki są bardzo smaczne, a nie przypadkowo dobrane dwa słoneczne smaki: bananowy i truskawkowy poprzez wpływ skojarzeniowy zapraszają organizm do najefektywniejszego wykorzystania tej witaminy z preparatu.
Wskazania podstawowe dla witaminy D3:
- osteoporoza;
- krzywica;
- poprawa odporności;
- stany depresyjne;
- artretyzm, stany zapalne i ból;
- zespół przewlekłego zmęczenia;
- osłabienie mięśni;
- poprawa wydolności sportowej;
- płodność;
- zdrowie skóry;
- zdrowie kości;
- regulacja poziomu cukru we krwi;
- kontrola masy ciała;
- fibromialgia;
- choroba Leśniowskiego -Crohna;
- poprawa funkcji poznawczych mózgu;
- wchłanianie minerałów.
100 porcji = 100 pastylek
1 porcja = 1 pastylka
Pastylki do ssania
Osoby dorosłe i dzieci powyżej 4. roku życia 1 pastylka dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza.
Składnik aktywny | w 1 pastylce |
Witamina D3 (1000 IU) (cholekalcyferol) | 25 µg 500%* |
* RWS: Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
Naturalne substancje pomocnicze:
- Substancje wypełniające: sacharoza, fruktoza, ksylitol, celuloza mikrokrystaliczna, skrobia spożywcza, maltodekstryna, dekstroza.
- Substancje przeciwzbrylające: roślinny kwas stearynowy, dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych (roślinnych).
- Naturalne aromaty: truskawka, banan.
- Wzmacniacz aromatu: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy.
glutenu, pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji konserwujących, aromatycznych i barwiących
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Produkt należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i nie nasłonecznionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci, w temperaturze pokojowej (15-30 st. C).
Produkt jest odpowiedni dla wegetarian.
Certyfikat koszerności Solgar: KOF-K #K-1250.
Kraj produkcji: Stany Zjednoczone.
Zastrzeżenie zmian przez firmę Solgar: dane oddają status do chwili opublikowania i mogą różnić się od drukowanego materiału. Wszystkie dane mogą być zmieniane bez zawiadomienia.
Firma Solgar rozpoczęła działalność w 1947 roku i od tego czasu ze zdrowego rodzinnego przedsiębiorstwa rozwinęła działalność do firmy służącej zdrowiu milionów rodzin.
Wszystkie produkty tworzone są w oparciu o najnowocześniejsze badania naukowe, drobiazgową kontrolę jakości i troskliwą obsługę pacjenta. Dzięki temu, przez pięć dekad firma Solgar wprowadziła na rynek wiele wyjątkowych produktów, za które odpowiada od początku do końca.
Jako jedna z nielicznych firm na świecie przez kilkadziesiąt ostatnich lat analizowała wpływ ziół, witamin i minerałów na organizm, dążąc do perfekcji we wspieraniu zdrowia człowieka. Przedsiębiorstwo stworzyło przełomową technologię pozwalającą powlekać tabletki naturalnym składnikiem opartym na wodzie, a nie tanim szelakiem z owadów. W ultranowoczesnym laboratorium firmy Solgar powstały kapsułki z najczystszych surowców roślinnych (Vegicaps), a nie z półproduktów zwierzęcych.
Elektroniczny certyfikat Sprzedaż produktów Solgar w internecie może być prowadzona wyłącznie przez autoryzowane witryny aptek. Autoryzacja musi być potwierdzona symbolem certyfikatu elektronicznego.