Zadbaj o swoją odporność w przyjemny sposób, żując żelki o smaku mandarynkowej tarty firmy Nordic Naturals.
Preparat jest źródłem witaminy C w postaci kwasu askorbinowego.
Witamina C:
Dwie żelki dostarczają 250 mg witaminy C w postaci cholekalcyferolu.
Składniki | Dzienna porcja (2 żelki) | % RWS |
---|---|---|
Kalorie | 20 kcal | - |
Węglowodany | 5 g | - |
Cukry | 4 g | - |
Witamina C | 250 mg | 278% |
Sód | 10 mg | <1% |
Pozostałe składniki: Organiczny cukier trzcinowy, organiczny syrop z tapioki woda oczyszczona, emulgator: pektyna, naturalny aromat i barwnik z owoców i warzyw, cytrynian sodu.
Nie zawiera alergenów: glutenu, pochodnych mleka, sztucznych barwników i aromatów.
120 żelków o smaku tarty mandarynkowej / 60 porcji dziennych
Dla Dorosłych i dzieci powyżej 4 roku życia: żuć do 2 żelek dziennie, nie połykać w całości.
Nordic Naturals
Watsonville, CA 95076
USA
Od roku 1995 Nordic Naturals skupia się wyłącznie na dostarczaniu najwyższej jakości olejów Omega. Dziś dostarcza produkty do ponad 30 krajów na 6 kontynentach. Posiada największe portfolio suplementów diety na bazie kwasów Omega-3 na świecie. Każdy etap procesu- od rybackiej łodzi aż do gotowego słoiczka- jest skrupulatnie kontrolowany.
Rządowe standardy jakości oleju z rybiego nie istnieją w Stanach Zjednoczonych. Aby zapewnić wysoką jakość, Nordic Naturals przestrzega i przekracza rygorystyczne Europejskie Standardy Farmakopei (EPS), jak i dobrowolne standardy wyznaczone przez Radę Odpowiedzialnego Odżywiania (CRN- Council of Responsible Nutrition) i Światowej Organizacji EPA, DHA i Omega-3 (GOED- Global Organisation for EPA, and DHA Omega-3) dla wszystkich olejów. Standardy te gwarantują wysokiej jakości produkty przez ustalenie maksymalnego udziału nadtlenków, metali ciężkich, dioksyn i PCB.
Wszystkie oleje stosowane w produktach Nordic Naturals wykazały brak wykrywalnych metali ciężkich, dioksyn i PCB (polichlorowane bifenyle).
Produkty Nordic Naturals charakteryzują się:
- świeżością, która zapewnia integralność produktu i skuteczność biologiczną;
- bardzo wysokim poziomem czystości: każda partia oleju jest testowana na obecność toksyn środowiskowych, w tym metali ciężkich, dioksyn i PCB przez niezależne instytuty;
- wspaniałym smakiem: całkowity brak posmaku rybnego zapewnia opatentowana technologia obróbki enzymatycznej i beztlenowej;
- wyjątkowymi surowcami na wyłączność: produkty wykonane są z czterech gatunków ryb, z których żadna nie jest zagrożona: dziko odławianego dorsza arktycznego (Skrei), poławianego w odpowiedzialny sposób z norweskich wód, schwytanych na wolności anchois i sardynek, pozyskiwanych odpowiedzialnie z wód Południowego Pacyfiku oraz dziko odławianego łososia z (gatunek pink lub sockeye) z rejonu Alaski Cook Inlet;
- trójglicerydową formą dla najlepszej wchłanialności i przyswajalności.