Nowy Nordic Naturals Omega-3 690mg 120 miękkich kapsułek o smaku cytrynowym Powiększ

Nordic Naturals Omega-3 690mg 120 miękkich kapsułek o smaku cytrynowym

Nordic Naturals Nordic Naturals

28588

Nowy

Ostatnie egzemplarze!

129,36 zł

brutto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 1 dni : 129,36 zł

Nordic Naturals Omega-3 690mg 120 miękkich kapsułek o smaku cytrynowym

Najważniejsze właściwości Nordic Naturals Omega-3:

  • zawiera olej z ryb morskich (sardele i sardynki), będący doskonałej jakości źródłem kwasów omega-3
  • wysoka zawartość EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy) z dodatkiem witaminy E
  • kwasy DHA i EPA biorą udział w zachowaniu prawidłowego funkcjonowania serca 1
  • powyższe kwasy wpływają na utrzymanie optymalnego ciśnienia krwi 2
  • omega-3 odpowiadają za unormowanie stężenia triglicerydów we krwi 3
  • kwas dokozaheksaenowy odpowiada za rozwój oczu, mózgu i nerwów u dzieci 4
  • DHA odpowiada za utrzymanie prawidłowego wzroku 5
  • witamina E jest bardzo silnym antyoksydantem 6
  • pyszny cytrynowy smak

Suplement diety Nordic Naturals Omega-3 to wysokiej jakości produkt, zawierający olej z  ryb morskich (sardele i sardynki), który stanowi bogactwo kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, takich jak kwas DHA i EPA. Pełnią one niezwykle ważną rolę w organizmie człowieka. Zaletą produktu od Nordic Naturals jest jego pyszny, cytrynowy smak oraz naturalny, bezpieczny skład.

Kwasy DHA i EPA należą do NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), które ze względu na brak możliwości wewnętrznej syntezy tych kwasów w organizmie, muszą być dostarczane z zewnątrz. Naturalnie znajdują się w olejach lnianych, słonecznikowych i tłustych rybach morskich.

Kwasy omega-3 wspierają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Przyczyniają się do zmniejszenia poziomu trójglicerydów we krwi i obniżenia ciśnienia tętniczego. Kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 (DHA) odpowiada też za prawidłowy rozwój mózgu, nerwów i oczu u płodów i dzieci do 12 roku życia.

Podsumowując, Nordic Naturals Omega-3 to wysokiej jakości, naturalny suplement diety, który zawiera olej z ryb morskich. Stanowi on źródło łatwo przyswajalnych kwasów omega-3. Kwasy EPA i DHA należą do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, więc muszą być dostarczane do organizmu, gdyż nie ma możliwości ich wewnętrznej syntezy. Zaletą produktu jest jego naturalność i bezpieczeństwo oraz zastosowanie kapsułek o smaku cytrynowym.

Napisz opinię

Nordic Naturals

Od roku 1995 Nordic Naturals skupia się wyłącznie na dostarczaniu najwyższej jakości olejów Omega. Dziś dostarcza produkty do ponad 30 krajów na 6 kontynentach. Posiada największe portfolio suplementów diety na bazie kwasów Omega-3 na świecie. Każdy etap procesu- od rybackiej łodzi aż do gotowego słoiczka- jest skrupulatnie kontrolowany.


Rządowe standardy jakości oleju z rybiego nie istnieją w Stanach Zjednoczonych. Aby zapewnić wysoką jakość, Nordic Naturals przestrzega i przekracza rygorystyczne Europejskie Standardy Farmakopei (EPS), jak i dobrowolne standardy wyznaczone przez Radę Odpowiedzialnego Odżywiania (CRN- Council of Responsible Nutrition) i Światowej Organizacji EPA, DHA i Omega-3 (GOED- Global Organisation for EPA, and DHA Omega-3) dla wszystkich olejów. Standardy te gwarantują wysokiej jakości produkty przez ustalenie maksymalnego udziału nadtlenków, metali ciężkich, dioksyn i PCB.


Wszystkie oleje stosowane w produktach Nordic Naturals wykazały brak wykrywalnych metali ciężkich, dioksyn i PCB (polichlorowane bifenyle).


Produkty Nordic Naturals charakteryzują się:


- świeżością, która zapewnia integralność produktu i skuteczność biologiczną;


- bardzo wysokim poziomem czystości: każda partia oleju jest testowana na obecność toksyn środowiskowych, w tym metali ciężkich, dioksyn i PCB przez niezależne instytuty;


- wspaniałym smakiem: całkowity brak posmaku rybnego zapewnia opatentowana technologia obróbki enzymatycznej i beztlenowej;


- wyjątkowymi surowcami na wyłączność: produkty wykonane są z czterech gatunków ryb, z których żadna nie jest zagrożona: dziko odławianego dorsza arktycznego (Skrei), poławianego w odpowiedzialny sposób z norweskich wód, schwytanych na wolności anchois i sardynek, pozyskiwanych odpowiedzialnie z wód Południowego Pacyfiku oraz dziko odławianego łososia z (gatunek pink lub sockeye) z rejonu Alaski Cook Inlet;


- trójglicerydową formą dla najlepszej wchłanialności i przyswajalności.