SWANSON Apple Cider Vinegar 625 mg to suplement uzupełniający dietę osób dorosłych w składniki preparatu.
Ocet jabłkowy, otoczka kapsułki: żelatyna, substancja wypełniająca: mikrokrystaliczna celuloza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
1 kapsułka Apple cider vinegar (ocet jabłkowy): 625mg
Jedna kapsułka dziennie.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Suplementu nie należy spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. w sposób niedostępny dla małych dzieci.
180 kapsułek
Założona w 1969 roku przez Lelanda Swansona firma Swanson Health Products oferuje szerokie spectrum produktów, w tym suplementów diety stosowanych jako uzupełnienie codziennej diety. Produkty zostały podzielone na kilkanaście linii, dzięki czemu łatwo i szybko można odnaleźć ten, który nas interesuje. W ten sposób zostały wyróżnione, np. linia zawierająca probiotyki- Swanson Probiotics, linia zwierająca niezbędne kwasy tłuszczowe- Swanson Essential Fatty Acids (Swanson EFAs) czy linia zawierająca zioła- Swanson Superior Herbs. Kryterium poszukiwania można oprzeć także o obszar zastosowania danego specyfiku, np. układ odpornościowy, układ trawienny, wzrok itd.
Większość produktów oferowanych jest w postaci kapsułek, także dla wegan. Kilkanaście preparatów dostępnych jest w formie płynnej lub w postaci proszku. Część produktów występuje także w dwu lub trzech wersjach objętości- zawartości netto i/lub stężenia, jak np. Swasnon Vitamin B12 (różne objętości) czy Swanson Natural Vitamin K2 (różne stężenia).
Firma Swanson Health Products dokłada wszelkich starań, aby cena preparatów była możliwie jak najniższa, a ich czystość i skuteczność były na jak najwyższym poziomie. Od 2001 roku wszystkie specyfiki wytwarzanie są w standardach GMP (Good Manufacturing Practice- Dobra Praktyka Wytwarzania). Oznacza to, że każdy etap produkcji jest monitorowany. Dodatkowo, gotowe produkty są sprawdzane w niezależnych laboratoriach pod kątem deklarowanej na etykiecie zawartości danego składnika.