Balsam probiotyczny powstał na bazie aktywnych składników zapewniających kompleksowe działanie dla skóry atopowej:
Sucha skóra z tendencją do atopii to reakcja spowodowana zmianą bariery skórnej. Przyczyną tego zaburzenia mogą być czynniki genetyczne lub środowiskowe, które mogą silnie wpływać na jakość życia.
Laboratoire PiLeJe opracowało pierwszy balsam zmiękczający z linii Microbiota, aby zaspokoić potrzeby skóry ze skłonnością do atopii. Lactibiane Topic AD jest odpowiedni dla niemowląt, dzieci i dorosłych.
Skład: Woda, gliceryna, C15-19 Alkane, skrobia ryżowa Oryza Sativa, trójgliceryd kaprylowy/ kapronowy, koko-kaprylan / kaprynian, olej z pestek moreli Prunus Armeniaca, olej z pestek winogron Vitis Vinifera, stearynian glicerolu, cytrynian stearynianu gliceryny, masło shea Butyrospermum Parkii, olej kokosowy Cocos Nucifera, Niacynamid, α-glukonowy oligosacharyd, 1,2-heksanodiol, glikol kaprylowy, guma ksantanowa, lizat fermentacyjny Lactobacillus, sorbinian potasu, olej z nasion słonecznika Helianthus Annuus, tokoferol, kwas cytrusowy, propanediol, wapno PCA.
Sposób użycia: Nakładać Lactibiane Topic AD raz lub dwa razy dziennie, rozprowadzając cienką warstwę na suchych/atopowych obszarach twarzy i ciała.
Przechowywanie: Produkt powinien być przechowywany w miejscu nienarażonym na ciepło. Środki ostrożności dotyczące stosowania: Jeśli zaczerwienienie lub swędzenie nie ustąpi, należy skonsultować się z lekarzem.
MEDIKATHA jest spółką prawa handlowego powołaną do życia w 2010 roku w Katowicach przez lekarzy praktykujących i prowadzących kształcenie podyplomowe w Polsce i Szwajcarii, profesjonalnie zajmujących się mikroodżywianiem, profilaktyką zdrowia i biologią stosowaną. Chcąc zaproponować pacjentom preparaty medyczne i suplementy diety najwyższej jakości nawiązano współpracę z czołowym ich producentem na świecie - Groupe PiLeJe, który oferuje wyłącznie produkty naturalnego pochodzenia w dawkach zgodnych z dobowym zapotrzebowaniem organizmu człowieka, charakteryzujące się optymalnym przyswajaniem z przewodu pokarmowego.