Aktualnie brak produktu - informacje: 504 166 699
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
MANUKA HEALTH cukierki z Miodem Manuka MGO 400+, imbirem i cytryną zawierają Miód Manuka MGO™ 400+, który ma wysoką zawartość methylglyoxalu powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
cukier trzcinowy, syrop glukozowy, Miód Manuka MGO™ 400+ 8%, woda, naturalny aromat imbiru 0,36%, naturalny aromat cytrynowy 0,28%, witamina C (kwas askorbinowy) 0,11%.
Składniki aktywne w 4,3 g (1 cukierek):
Składniki aktywne w 21,5 g (5 cukierków)*:
* zalecana dzienna porcja produktu. W opakowaniu znajdują się 3 porcje.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
rozpuszczać cukierek powoli w ustach. Spożywać do 5 cukierków dziennie. Nie podawać dzieciom poniżej 6 roku życia. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani aktywnego trybu życia. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego i zróżnicowanego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Istnieje wiele czynników ryzyka choroby. Zmiana jednego z tych czynników ryzyka może wywierać korzystny wpływ lub nie wywierać go. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci w temperaturze pokojowej.
65 g (około 15 cukierków)
Manuka Health New Zealand Limited
66 Weona Court,
Te Awamutu 3800,
New Zealand
Manuka (łac. Leptospermum scoparium) porasta dziewicze tereny Nowej Zelandii- jedno z najczystszych miejsc na świecie. Nazwa miodu wywodzi się z języka maori i oznacza "miód z drzewa herbacianego". Pszczoły miodne zbierając nektar z dzikich krzewów Manuka, tworzą miód odróżniający się od innych miodów wysoką zawartością substancji aktywnej- metyloglioksalu, decydującego o jego unikalnych właściwościach.
W miodzie Manuka MGO™ zachowana jest maksymalna ilość pierwotnych składników. Jest to możliwe, dzięki dbałości producenta- Manuka Health New Zealand- o to, aby temperatura w ciągu całego procesu utrzymywała się na poziomie temperatury panującej w ulu, czyli 37-40 st. C. Dzięki temu, ilość bioaktywnych składników w pojedynczym słoiku jest na takim samym poziomie, jak tuż po wyjęciu miodu z ula.
Firma Manuka Health New Zealand kładzie szczególny nacisk na innowacyjne rozwiązania, doskonalenie i rozwój produktów. Stale prowadzi badania nad możliwościami wykorzystania miodu Manuka. Efektem tych badań jest CycloPower™: sproszkowany miód Manuka połączony z alfa-cyklodektryną.
Manuka Health New Zealand korzysta z akredytowanych laboratoriów oraz pomocy doświadczonych pszczelarzy. Każda partia miodu Manuka MGO™- zanim trafi do sprzedaży- jest poddawana szczegółowym badaniom.
W ofercie firmy Manuka Health New Zealand- oprócz miodów Manuka- odnaleźć można także suplementy diety oraz kosmetyki, zawierające naturalne składniki aktywne.