2 kapsułki preparatu dostarczają 1360 mg nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, 285 mg kwasów Omega-6 oraz 200 mg kwasów Omega-9.
Aktualnie brak produktu - informacje: 504 166 699
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nordic Naturals Ultimate Omega jest suplementem diety.
2 kapsułki preparatu dostarczają 1360 mg nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, 285 mg kwasów Omega-6 oraz 200 mg kwasów Omega-9.
Complete Omega Xtra dostarcza pełnego spektrum niezbędnych kwasów tłuszczowych poprzez połączenie skoncentrowanych kwasów Omega -3: EPA i DHA z olejów rybnych i GLA z oleju z ogórecznika oraz kwasy Omega-9.
Ta wzmocniona formuła kwasów omega 3-6-9 oferuje najwyższy poziom wsparcia dla układu krążenia, przemiany materii, zdrowego mózgu, dobrego nastroju, zdrowych stawów i skóry.
Pyszny, naturalny, cytrynowy smak.
Produkt nie zawiera glutenu, GMO, pochodnych mleka, sztucznych barwników i aromatów.
60 g
30 porcji = 60 kapsułek
1 porcja = 2 kapsułki
Kapsułki
Osoby dorosłe 2 kapsułki dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza.
Składniki odżywcze | w 2 kapsułkach |
Kalorie | 20 |
Kalorie z tłuszczów | 20 |
Tłuszcze ogółem | 2 g |
- tłuszcze nasycone | 0,1 g |
- tłuszcze trans | 0 g |
Total Omega-3 | 1280 mg |
- EPA (kwas eikozapentaenowy) | 650 mg |
- DHA (kwas dokozaheksaenowy) | 450 mg |
Total Omega-6 | 285 mg |
- GLA (kwas gamma-linolenowy) | 76 mg |
Total Omega-9 | 200 mg |
- OA (kwas oleinowy) | 170 mg |
Poniżej 5 mg cholesterolu na porcję.
wyprodukowano z oczyszczonych olejów ryb morskich (sardele i sardynki), kapsułka żelowa (żelatyna, gliceryna, woda, aromat cytrynowy), olej z ogórecznika, wyciąg z rozmarynu (substancja konserwująca)
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Produkt należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i nie nasłonecznionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci, w temperaturze pokojowej (15-30 st. C).
Zastrzeżenie zmian przez firmę Nordic Naturals: dane oddają status do chwili opublikowania i mogą różnić się od drukowanego materiału. Wszystkie dane mogą być zmieniane bez zawiadomienia.
Od roku 1995 Nordic Naturals skupia się wyłącznie na dostarczaniu najwyższej jakości olejów Omega. Dziś dostarcza produkty do ponad 30 krajów na 6 kontynentach. Posiada największe portfolio suplementów diety na bazie kwasów Omega-3 na świecie. Każdy etap procesu- od rybackiej łodzi aż do gotowego słoiczka- jest skrupulatnie kontrolowany.
Rządowe standardy jakości oleju z rybiego nie istnieją w Stanach Zjednoczonych. Aby zapewnić wysoką jakość, Nordic Naturals przestrzega i przekracza rygorystyczne Europejskie Standardy Farmakopei (EPS), jak i dobrowolne standardy wyznaczone przez Radę Odpowiedzialnego Odżywiania (CRN- Council of Responsible Nutrition) i Światowej Organizacji EPA, DHA i Omega-3 (GOED- Global Organisation for EPA, and DHA Omega-3) dla wszystkich olejów. Standardy te gwarantują wysokiej jakości produkty przez ustalenie maksymalnego udziału nadtlenków, metali ciężkich, dioksyn i PCB.
Wszystkie oleje stosowane w produktach Nordic Naturals wykazały brak wykrywalnych metali ciężkich, dioksyn i PCB (polichlorowane bifenyle).
Produkty Nordic Naturals charakteryzują się:
- świeżością, która zapewnia integralność produktu i skuteczność biologiczną;
- bardzo wysokim poziomem czystości: każda partia oleju jest testowana na obecność toksyn środowiskowych, w tym metali ciężkich, dioksyn i PCB przez niezależne instytuty;
- wspaniałym smakiem: całkowity brak posmaku rybnego zapewnia opatentowana technologia obróbki enzymatycznej i beztlenowej;
- wyjątkowymi surowcami na wyłączność: produkty wykonane są z czterech gatunków ryb, z których żadna nie jest zagrożona: dziko odławianego dorsza arktycznego (Skrei), poławianego w odpowiedzialny sposób z norweskich wód, schwytanych na wolności anchois i sardynek, pozyskiwanych odpowiedzialnie z wód Południowego Pacyfiku oraz dziko odławianego łososia z (gatunek pink lub sockeye) z rejonu Alaski Cook Inlet;
- trójglicerydową formą dla najlepszej wchłanialności i przyswajalności.