Miód Kamahi jest pozyskiwany każdej wiosny, z białych kwiatów wiecznie zielonego drzewa Kamahi. Z zebranego nektaru powstaje czysty, złocisty miód, o bardzo delikatnym smaku.
Aktualnie brak produktu - informacje: 504 166 699
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Manuka Health miód nektarowy Kamahi jest produktem spożywczym.
Miód Kamahi jest pozyskiwany każdej wiosny z białych kwiatów wiecznie zielonego drzewa Kamahi. Z zebranego nektaru powstaje czysty, złocisty miód, o bardzo delikatnym smaku. Kamahi porasta najczystsze lasy Nowej Zelandii.
500 g
Słoik
Miód
Miód najlepiej spożywać zgodnie z potrzebami organizmu rano na czczo lub 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Miód może być także użyty pod kątem kulinarnym- do deserów, przekąsek i potraw.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334,6 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g |
- w tym cukry | 82,1 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | śladowe ilości |
miód z drzewa Kamahi 100%
Zaprzestać przyjmowania w przypadku reakcji alergicznych.
Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Produkt jest odpowiedni dla wegetarian. Zawiera miód.
Kraj produkcji: Nowa Zelandia.
Zastrzeżenie zmian przez firmę Manuka Health New Zealand: dane oddają status do chwili opublikowania i mogą różnić się od drukowanego materiału. Wszystkie dane mogą być zmieniane bez zawiadomienia.
Kategoria produktu | produkt spożywczy |
Postać | miód nektarowy |
Droga podania | doustna i podjęzykowa |
Długość kuracji / suplementacji | zależy od częstości stosowania |
Produkt nie zawiera | sztucznych barwników, glutenu, laktozy, groźnych dla zdrowia konserwantów |
Manuka (łac. Leptospermum scoparium) porasta dziewicze tereny Nowej Zelandii- jedno z najczystszych miejsc na świecie. Nazwa miodu wywodzi się z języka maori i oznacza "miód z drzewa herbacianego". Pszczoły miodne zbierając nektar z dzikich krzewów Manuka, tworzą miód odróżniający się od innych miodów wysoką zawartością substancji aktywnej- metyloglioksalu, decydującego o jego unikalnych właściwościach.
W miodzie Manuka MGO™ zachowana jest maksymalna ilość pierwotnych składników. Jest to możliwe, dzięki dbałości producenta- Manuka Health New Zealand- o to, aby temperatura w ciągu całego procesu utrzymywała się na poziomie temperatury panującej w ulu, czyli 37-40 st. C. Dzięki temu, ilość bioaktywnych składników w pojedynczym słoiku jest na takim samym poziomie, jak tuż po wyjęciu miodu z ula.
Firma Manuka Health New Zealand kładzie szczególny nacisk na innowacyjne rozwiązania, doskonalenie i rozwój produktów. Stale prowadzi badania nad możliwościami wykorzystania miodu Manuka. Efektem tych badań jest CycloPower™: sproszkowany miód Manuka połączony z alfa-cyklodektryną.
Manuka Health New Zealand korzysta z akredytowanych laboratoriów oraz pomocy doświadczonych pszczelarzy. Każda partia miodu Manuka MGO™- zanim trafi do sprzedaży- jest poddawana szczegółowym badaniom.
W ofercie firmy Manuka Health New Zealand- oprócz miodów Manuka- odnaleźć można także suplementy diety oraz kosmetyki, zawierające naturalne składniki aktywne.